Experiment! Află cât de mult ne protejează măștile de noul coronavirus!

0

Recent, o echipă de cercetători a Universității din Tokyo a făcut o descoperire uimitoare. Aceștia au precizat în ce condiții sunt eficiete măștile, cât de bine ne protejează ș ice tip de măști îți oferă o protective mai mare. Deasemenea, aceștia au precizat și faptul că protecţia este mai mică în cazul măștilor din pânză comparativ cu cele chirurgicale.

Distribuie prietenilor

Experimentul s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a împrăştia virusul, iar pentru celălalt, un ventilator imitând respiraţia umană.

Receptorul care era protejat cu o mască din pânză a avut o reducere cuprinsă între 20 şi 40 % din absorbţia virusului şi între 47 şi 50 % în cazul măştii chirugicale obişnuite. În schimb, cu o mască N95, purtată corespunzător, reducerea a fost cuprinsă între 79 şi 90 %. Când emiţătorul a folosit o mască, din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea contagierii în cazul receptorului a fost de peste 70 % pentru ambele cazuri, comparativ cu masca N95 plasată în mod corect, care a beneficiat de o protecţie de aproape 100 %.