„Experimente” de fizică cu copiii de la Şcoala Nr. 19. Părinţii în prag de revoltă!

280

La Scoala Nr. 19 “Matei Basarab” o revoltă a elevilor și părinților este aproape iminentă. Și asta pentru că, există profesori care încă mai cred că educația se face prin instaurarea terorii și prin note de 3 și 4 acordate ca sancțiune pentru lipsa de disciplină.

Despre profesorul de fizică aflat în pragul pensiei și care a reușit performanța ca la o clasa de peste 30 de elevi, numai doi sa ia nota 5 la o lucrare, restul a primit 3 și 4 am tot auzit. Nu vrem să discutăm acum despre alte metode ale acestui așa zis dascăl, avem timp în alte articole. Ne oprim la acest “incident” și-l analizăm chiar luând puncte de vedere de la psihologi. Ce vrea să demonstreze “proful de fizică”? Că aceasta-i o clasă de proști? Sau că el e un jupân care le demonstrează deopotrivă elevilor, părinților lor și chiar unor colegi că-și poate arăta mușchii în fața unor copii aflați în plin proces de formare? Că poate instaura frica și da stări de panică unor copii de 12-13 ani, nu?

Genialul profesor, aflat în prag de pensie, nu a înțeles, probabil, niciodată esența educației. Nu a auzit de empatie și dăruire, ci gândește după norme care nu au voie să existe niciodată. Cu ce se mândrește  profesorul? Cu faptul că la clasele sale nimeni nu știe fizică? Dealtfel, daca asta este realitatea înseamnă că el, ca dascal, nu are capacitatea să transmită informația în așa manieră încât să poată fi accesibila și celui mai slab pregătit elev. Cum să dai 4 și 5 aceluiași copil care a participat în urma cu puțin timp la Olimpiadă? Ce spune asta despre tine ca dascăl? Dacă am publica vreodată discuțiile pe pe rețelele de telefonie ale părinților îngroziți, care apelează pe te miri unde, pe la toate cunoștințele pentru a nu trimite copiii cu tema nefăcută la fizică la școală, ar ieși scandal național. Iar acest profesor care a instaurat groaza la Scoala Nr 19 ar zbura din sistem.

Este o situație pe care, culmea, mulți dintre colegii profesori o știu, unii, diriginți ai claselor corigente în bloc, rugându-l adesea pe dascălul de fizică să le dea note de trecere copiilor pentru a nu risca sa nu intre la examenul de Capacitate. Și conducerea școlii știe. Se știe, credem, și la inspectorat, dar ce folos? Copiii sunt în continuare terorizați de ora de fizică. Profesorul “ stie tot” îi arde cu maximă satisfacție cu note mici, iar părinții sunt speriați de faptul că, dacă ar lua poziție, copiii lor ar avea parte de represalii. Și nu e singurul….Realizați ce fel de învățământ avem???? Și suntem în 2018…..