prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Expertiza tehnică pentru reabilitarea CJ Argeș – semnată de un mort! Celebru om de afaceri – trimis în judecată!

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din domeniul construcțiilor din județul Argeș a fost trimis în judecată de magistrații Tribunalului Argeș într-un dosar de corupție în care este acuzat că întocmit un raport de expertiză fals pentru proiectul de reabilitare a clădirii Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre Gheorghe June, patronul firmei Modvest, care, în luna iulie a acestuia an, a fost acuzat de către procurorii DNA de participație improprie, sub forma complicității, la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: AGRESORUL ELEVEI DESFIGURATE DIN MIOVENI – RECIDIVIST DE PROFESIE! ÎN CE SCANDALURI A MAI FOST IMPLICAT?

Mai exact, potrivit judiciariștilor, în anul 2017, după ce a câștigat licitația pentru întocmirea documentației pentru proiectul reabilitării Palatului Administrativ, Gheorghe June a depus la dosarul necesar accesări de fonduri europene un raport de expertiză semnat de un inginer care era mort de mai bine de un an.

 „La data de 27 iulie 2017, în contextul implementării și derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ, situat în Pitești – Piața Vasile Milea, județul Argeș”, inculpatul ar fi înaintat Consiliului Județean Argeș un raport de expertiză tehnică, fals (inginerul care l-a întocmit era decedat la momentul respectiv), înscris pe care angajații instituției publice menționate mai sus, fără vinovăție, l-ar fi trimis ulterior autorității contractante (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice). Aceste demersuri au avut ca urmare obținerea pe nedrept de către inculpat a sumei totale de 46.400 lei din bugetul Uniunii Europene. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a comunicat că urmează să precizeze ulterior pretențiile civile, în calitate de parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză” potrivit DNA.

Experții CJ Argeș au descoperit neregulile și au sesizat DNA

Potrivit surselor noastre, experții CJ Argeș au fost cei care au descoperit neregulile și au sesizat Direcția Națională Anticorupție. Procurorii au deschis o anchetă, iar după finalizarea cercetărilor au trimis dosarul către judecare la Tribunalul Argeș, iar după trei termene, magistrații au decis să respingă toate cereriel și excepțiile formulate de către Gheorghe June și au dispus trimitere în judecată a dosarului.

„În temeiul art. 345 alin.1 şi 2 C.pr.pen., respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul June Gheorghe. În baza art. 346 alin. 2 C.pr.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 112/P/2021 din data de 29.06.2023 emis de PÎCCJ – DNA – SERVICIUL TERITORIAL PITEŞTI, prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului JUNE GHEORGHE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracţiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 181 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 5 alin.1 Cod penal, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul June Gheorghe. Cu drept de contestaţie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C.pr.pen., prin punerea minutei la dispozi?ia păr?ilor, a persoanei vătămate ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 28.09.2023” se arată în decizia magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs