Familia din Dâmbovicioara care a rămas sub cerul liber va avea o casă nouă!

5

Familia din Dâmbovicioara care a rămas sub cerul liber va avea o casă nouă! Și jurnaliștii argeșeni au constribuit cu bani, alimente și haine, după ce s-a întâmplat nenorocirea. Acum leii câmpulungeni vor să ducă la capăt promisiunea făcută. Și anume, familia lui nenea Niculae Miloș să aibă anul acesta un acoperiș deasupra capului.

O parte din suma de bani strânși în urma achiziționării biletelor de tombolă, donații și licitația de obiecte puse la dispoziție de membrii cluburilor, la cea de-a 14-a ediție a deja tradiționalului Bal de Cristal organizat de Clubul LIONS Câmpulung ”Negru Voda”& LEO (la această ediție ni s-au alăturat prietenii de la Club 41) la fiecare sfârșit de an în sala mare a primăriei Câmpulung, a fost direcționată pentru reconstrucția și dotarea casei lui Nicolae Miloș.

În noaptea de 6 spre 7 octombrie 2018, în satul Ciocanu-comuna Dâmbovicioara, cel mai mare incendiu din zonă din ultimii 30 de ani, a lăsat în urmă trei case (două locuite și una aflată în construcție) și o anexă, patru mașini și o stupină , dar și o cantitate mare de cherestea – toate arse integral. Nicolae Miloș, în vârstă de 82 de ani, a încercat să mai salveze câte ceva din munca lui de o viață, reușind doar să se mai și ardă la mâini.

Fiul său, Valentin Miloș (49 de ani), nu a reușit nici el să mai salveze nimic din stupina care o avea și din care își câștiga traiul.
Vreme de aproape opt ore pompierii au luptat să stingă flăcările şi abia spre dimineaţă focul a fost oprit. Pagubele raportate oficial de aceștia au fost următoarele: la primul proprietar – casa din paiantă pe 110 mp, 3 mc lemn de foc, o tonă de fân, mobilier și electrocasnice; la al doilea proprietar – casa din lemn pe 120 mp, 4 autoturisme și 3 mc scândură; la al treilea proprietar: casa din lemn pe 126 mp, mobilier, 200 kg de ceară de albine, o tonă de miere.
Toată nenorocirea a plecat de la un scurtcircuit electric produs din cauza unui cablu defect sau izolat necorespunzător.

sursa – Lions Club Câmpulung