Familia Regală – la Curtea de Argeș, după doi ani de la dispariția Regelui Mihai

96

Zeci de oameni s-au strâns, astăzi, la Catedrala Arhiepiscoplă din Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de doi ani de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al României.

La slujbă au luat parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu, alături de Principesa Sofia. Nu au lipsit nici fostul principe Nicolae și soția sa Alina-Maria Binder.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atât localnici, cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.

În prezența membrilor Casei Regale, slujba de pomenire a fost oficiată în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, de către ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
După încheierea slujbei parastasului , membrii familiei regale au depus coroane cu flori la mormintele regelui Mihai și a reginei Ana, precum și la mormintele regelui Carol al II-lea și a reginei Elena.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.