Fără precedent! CNCD a sancţionat publicaţia Times New Roman cu 16.000 de lei pentru un pamflet în care este criticată iubita lui Dragnea: „Este mai mult decât sexist“ 

DISTRIBUIȚI
verdict, instanta, condamnare, pitesti, accident

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat publicaţia Timesnewroman.ro, pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’.  CNCD a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicaţia, tot cu 5.000 lei pe autorul articolului, cu 3.000 lei pe editorul şef şi tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL.

Pamfletul făcea referire la iubita lui Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, alături de premierul Viorica Dăncilă şi de primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie Hotnews. Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a întrunit miercuri, 25.04.2018, în şedinţă de soluţionare a petiţiilor. Preşedintele instituţiei, Csaba Asztalos, a declarat pentru Adevărul că, în opinia CNCD-ului, articolul cu pricina este „mai mult decât sexist. Cred că oricine va citi textul va înţelege de ce am dat acest verdict. Sunt cinci femei care au sesizat CNCD-ul cu privire la conţinutul acelui articol. Acestea au acţionat în instanţă atât publicaţia cât şi autorul“, a afirmat şeful CNCD.

Redăm mai jos poziţia transmisă de CNCD:

Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8), cu excepţia amenzii privind administratorul societăţii comerciale (două voturi împotrivă).