Filarmonica Pitești – la un pas de grevă japoneză!

Filarmonica Pitești este la un pas de grevă japoneză! Cei 35 de artiști sunt nemulțumiți de faptul că în perioada pandemiei au fost singurii din țară care au fost trimiși în șomaj tehnic și cer demisia managerului Jean Dumitrașcu.

Orchestra a publicat o scrisoare deschisă prin care au anunțat că nu mai există nicio cale de împăcare între ei și Jean Dumitrașcu, iar dacă acesta nu va pleca din fruntea institruției, membrii orchestrei vor intra în grevă generală.

„Domnule Manager,

Din pricina abuzurilor repetate pe care le-ați întreprins împotriva angajaților din departamentul de cultură din cadrul Filarmonicii Pitești, vă aducem la cunoștință faptul că membrii Sindicatului Filarmonicii Pitești și totodată angajații Filarmonicii Pitești în nr. de 35 de persoane, intră începând cu data de 18.06.2020 în grevă japoneză pană când vă veți prezenta demisia din funcția de manager al Filarmonicii Pitești.

Ca urmare a gravității abuzurilor dumneavostră îndreptate împotriva angajaților, vă anunțăm faptul că nu mai există soluții de aplanare a conflictului decât prin demisia dumneavoastră.

Distribuie prietenilor

Vă mai înștiințăm de asemenea că în cazul în care nu veți da curs cererii noastre cât mai curând, vom fi obligați să apelăm la greva generală și protest” au anunțat membrii Orchestrei Filarmonicii Pitești

Primul concert de după starea de urgență – prima cerere de demisie

La primul concert organizat de către Filarmonica Pitești, în data de 11 iunie, după încetarea stării de urgență, membrii orchestrei au cerut public la începutul spectacolului demisia managerului Jean Dumitrașcu.

Ne găsim din nou obligaţi să ne apărăm împotriva abuzurilor comise de managerul instituţiei noastre şi să ne găsim dreptatea şi în instanţă. Orchestra Filarmonicii Piteşti a luptat şi va lupta în continuare pentru drepturile ei şi lucrul cel mai important este că am găsit sprijinul de care aveam nevoie.

Domnule manager, departamentul artistic în număr de 35 de angajaţi, vă cere DEMISIA. Iar atunci când, în unanimitate, artiştii Filarmonicii Piteşti vă cer demisia, este momentul să vă demonstraţi caracterul şi să dați curs acestei cereri. Dar, din păcate, acţiunile dumneavoastră de până acum au ilustrat cât se poate de clar în ce fel duplicitatea poate înlocui caracterul” au anunțat artiștii.