Filme românești, de Ziua Națională, la Cinematograful „București”

3

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, vom proiecta, la Cinematograful „București”, două filme românești. Astfel, de la ora 12.00, va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”. Filmul este realizat de Agerpres și regizat de Marilena Stănescu, Sergiu Olteanu și Mihuț Năstăsache. Intrarea este liberă la acest film!

La ora 16.30, în holul Cinematografului „București” vom vernisa expoziția de pictură a elevilor de la Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, având ca tematică împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, iar chitaristul Andrei Tase, acompaniat de dr. Andrei Tase, va susține un mic recital.

De la ora 20.00, vom proiecta filmul „Triunghiul Morții”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. În rolurile principale: Ilinca Goia, Valentin Teodosiu și  George Alexandru. Filmul reconstituie eroicile lupte purtate de armata română împotriva ocupanților germani în Primul Război Mondial în localitațile Mărăști, Mărășești și Oituz… Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 2 decembrie 2018, de la ora 18.00, difuzăm filmul românesc „Alice T.”, în regia lui Radu Muntean. În rolurile principale: Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teodor Corban, Șerban Pavlu, Maria Popistașu, Cristine Hambaseanu, Andra Guti. Filmul „Alice T.”, abia lansat în cinematografele din România (la 9 noiembrie), spune povestea unei adolescente de aproape 17 ani, Alice Tarpan (interpretată cu mare talent de Andra Guţi), care are o viață complicată. În ciuda anturajului, este însingurată. Nu e vorba doar de problemele de la școală, ca elevă mereu răzvrătită, sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, ci mai ales de faptul că mama ei adoptivă, Bogdana (actrița Mihaela Sîrbu), a aflat de toate acestea și încearcă să îi fie alături… Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.