Filmele „On the Milky Road” și „Domnișoara Christina”, la Cinematograful „București”

54

Un nou film de artă la Cinematograful „București” din Pitești, la 30 iunie: „On the Milky Road” (2016), în regia lui Emir Kusturica. Cu Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sloboda Micalovic. Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Acțiunea filmului se petrece pe fundalul războiului din fosta Iugoslavie. În fiecare zi, un vânzător de lapte trece linia frontului, călare pe un măgar, păcălind gloanțele pentru a putea duce mult așteptatele bidoane pline soldaților. Binecuvântat cu noroc pentru a-și putea duce la capăt misiunea în fiecare dimineață, iubit de o femeie frumoasă din sat, lăptarul pare să aibă un viitor liniștit… până când sosirea unei misterioase italience îi întoarce viața pe dos. Astfel începe povestea unei iubiri nebune, interzise, ce îi va purta pe amândoi într-o serie de aventuri fantastice și periculoase. Aduși împreună de soartă, nimeni și nimic nu pare capabil să îi despartă…

Dacă e duminică (1 iulie), e film românesc la Cinematograful „București”: „Domnișoara Christina”, ecranizare a celebrului roman „Domnișoara Christina” al lui Mircea Eliade. Regia Alexandru Maftei; cu Ioana Anastasia Anton, Maia Morgenstern, Tudor Istodor, Anastasia Dumitrescu. Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru student și pensionari și de 75% pentru elevi.

Filmul spune o poveste stranie. Sosit la conacul familiei Moscu împreună cu iubita lui, Sanda, tânărul pictor Egor Pașchievici observă că întrega ei familie o venerează pe domnișoara Christina, mătușa ei, ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul domnișoarei Christina și începe să o viseze. Curând, însă, granița între vis și realitate se estompează, iar domnișoara Christina, îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viață prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viața Sandei este în pericol, Egor decide să lupte cu strigoiul.