Firmă celebră din Argeș, dosar penal pentru muncă la negru

DISTRIBUIȚI
inspectia muncii

Zorba Company, una dintre cele mai cunoscute firme argeşene de distribuţie, are probleme cu legea. Recent, în urma unui control de rutină, inspectorii ITM Argeş au descoperit la această societate nu mai puţin de opt persoane care munceau la negru. În cauză, reprezentantului acestei societăţi i s-a întocmit dosar penal care a fost trimis către instanţele abilitate către soluţionare.

Opt gestionari munceau fără forme legale

 Deşi inspectorii de muncă au intensificat numărul controalelor efectuate în vederea diminuării şi chiar combaterii fenomenului de muncă la negru, se pare că patronii argeşeni nu se mai sperie şi preferă să muncească cu oameni la negru. Chiar dacă legea este aspră şi spune clar că dacă ai mai mult de cinci persoane angajate fără formă legală rişti ani grei de puşcărie, în Argeş inspectorii de muncă încă mai găsesc astfel de situaţii. Este şi cazul patronilor cunoscutei firme de distribuţie Zorba Company, care recent au fost descoperiţi că munceau cu opt persoane fără a le întocmi forme legale de angajare. Din primele informaţii se pare că toţi cei opt angajaţi care nu aveau cărţi de muncă erau gestionari. În cauză reprezentantului acestei societăţi i s-a întocmit dosar penal care a fost trimis către instanţele abilitate pentru soluţionare, acesta riscând ani grei de închisoare.

Firmă de prelucrarea lemnului- şase persoane la negru

Un alt dosar penal întocmit luna aceasta de inspectorii de muncă este pentru reprezentantul firmei Andreea Foresta Prest Com din Budeasa. Firma are ca domeniu de activitate tăierea şi prelucrarea lemnului. La aceasta societate au fost descoperite şase persoane care munceau fără a avea întocmite forme legale de angajare, şi reprezentantului acestei societăţi întocmindui-se dosar penal. În continuare, inspectorii de muncă anunţă intensificarea controalelor efectuate în vederea diminuării şi chiar combaterii fenomenului de muncă la negru. Andreea Matei