Firme din grupul MediaPro, cercetate pentru evaziune fiscală

18
perchezitii, protv, mediapro, sarbu, DIICOT

Update 11:07 Percheziţii şi acasă la Adrian Sârbu

Procurorii au descins și acasă la Adrian Sârbu, fostul director companiei media Central European Media Enterprises, care deține PRO TV.

Polițiștii efectuează 28 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite că ar fi comis evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat este de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Sursele noastre ne-au confirmat că ar fi vorba despre companii care fac parte din grupul MediaPro.

La această oră, Inspectoratul General al Poliției Române coordonează desfășurarea a 28 de percheziții domiciliare în municipiul București și în județul Ilfov. Peste 100 de polițiști sunt angrenați în activități.

În fapt, în cauză există suspiciunea rezonabilă că 30 de societăți comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro.

În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comeciale dintre societățile comerciale vizate. Activitățile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul S.R.I..