Florentin Popa, secretar general al PNL Argeș: „Mi-am asumat această funcție și aș vrea să merg până la capăt”

392

Secretarul general al PNL Argeș a demontat afirmațiile făcute de primarii contestatori. Florentin Popa a declarat că nu a existat nicio discuție despre numirea sa ca prefect al județului Argeș. Mai mult, în momentul când a acceptat și a fost numit secretar general al filialei argeșene, Popa a găsit un real dezastru organizatoric după cei șapte ani în care la cârma PNL Argeș era Iani Popa.

„Cuminte si rabdator ascult si citesc de cateva saptamani bune in presa, la televizor sau pe facebook despre mine, ca despre unul pe care nu il cunosc sau mai pe scurt, nu ma regasesc in nicio descriere. Încă de la început am stiu că nu există babă frumoasă, copil cuminte și secretar de partid iubit, indiferent de partid, de regim, de țară, dar mi-am asumat acest lucru.
Functia de secretar general este destul de ingrata, deoarece trebuie sa transmiti decizii, care inseamna sarcini, trebuie sa centralizezi situatii, care inseamna sa ceri informatii si sa respecti termene, etc., asta inseamna sa ceri alinierea la un anumit mod de lucru, adaptarea la tehnologia zilelor noastre si efectiv se traduce prin depunerea unui efort din partea fiecaruia de a tine pasul cu evolutia in viata politica… stiu, multi se simt presati sau deranjati de aceste lucruri, dar de aici, pana la ce s-a ajuns, este o distanta destul de mare” a spus Florentin Popa.
„Nu am discutat cu nimeni despre vreo funcție”

Florentin Popa a infirmat faptul că discutat cu conducerea PNL Argeș numirea sa în funcția de prefect. Liberalul a susținut că o astfel de numire este chiar imposibilă din cauză că nu a făcut cursurile de înalt funcționar public, criteriu obligatoriu pentru ca o persoană să devină reprezentantul Guvernului într-un județ.

„Nu am discutat cu nimeni despre vreo functie, fiindcă acum este un moment important pentru Partidul National Liberal, este momentul cand toti liberalii trebuie sa se mobilizeze si sa se organizeze pentru castigarea alegerilor prezidentiale.
Faptul ca locuiesc intr-o localitate rurala, nu inseamna ca ma descalifica si sunt o rasa inferioara, ci dimpotriva, ma simt mandru pentru ca “la tara” sunt mai multi oameni harnici si cu principii sanatoase. In localitatea Vedea, am fost consilier, viceprimar si primar interimar din 2008 si la alegerile locale din 2016, chiar daca nu am castigat alegerile, am avut mai multe voturi decat multi din cei ce ma denigreaza” a adăugat secretarul general al PNL Argeș.
„Sunt și voi fi alături de conducerea statutar aleasă a PNL”

Deși în ultima perioadă au existat anumite conflicte între primarii PNL și conducerea filialei argeșene, Florentin Popa va rămâne alături de președintele Adrian Miuțescu și restul colegilor din conducerea PNL Argeș.

„Sunt si voi fi alaturi de conducerea statutar aleasa a PNL atata timp cat activitatea depusa de mine va fi in beneficiul liberalismului. Mi-am asumat aceasta functie si aș vrea sa merg pana la capat.Cu toate acestea, in urma cu doua saptamani mi-am scris si demisia in alb lăsând la latitudinea președintelui sa ia masura pe care o consideră corecta, dacă eu sunt problema la PNL Arges. Sunt in acest partid de 20 de ani, nu am fost in alt partid si nu voi fi. La liberali până la urmă, calitatea de membru este cea care contează, iar in societate moralitatea, dar mai ales ADEVARUL!” a concluzionat Popa.