Florentina Grigoraș – dezbatere alături de premierul Grindeanu și ministrul Economiei

82
flori grigoras dezbatere

Florentina Grigoraș, managerul SC Andralex Project Company SRL, firmă de consultanță pe proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală a fost invitată miercuri, la București la o dezbatere având ca temă capitalul românesc. Evenimentul s-a desfășurat în sala Constantin Stere din cadrul Parlamentului și a avut ca subiect dezvoltarea economică a României precum și absorbția de fonduri.

Managerul Andralex a punctate problemele din sistem

Contactată telefonic dupa dezbaterea “Forumul Capitalului Românesc” la care au participat premierul Sorin Grindeanu și Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dar și oameni de afaceri de calibru care conduc sau dețin unele dintre cele mai mari afaceri din România, Flori Grigoras ne-a marturisit că a așteptat de mult acest moment, aducând în discutie gravele probleme privind gestionarea fondurilor europene. În intervențiile sale, aceasta a dovedit un curaj deosebit avertizând Guvernul Roâaniei pentru procesele în instanță care vor urma și precum și despre sesizarea Comisiei Europene. A fost, de asemenea, în asentimentul multora dintre antreprenorii aflați la dezbatere mai ales când a adus in discuție sectoarele turism, educație si sănătate care sunt neeligibile pe multe axe și măsuri, acestea fiind considerate servicii cu aport scazut la dezvoltarea economică a țarii. Flori Grigorasșa ridicat si problema funcționării defectuoase a aplicatiei MySmis și a erorilor de procedură privind evaluarea fondurilor europene, și nu în ultimul rând despre birocrația existentă la orice nivel.

Iată ce scria pe Facebook referitor la inadvertențele din sistem.”Consultanții mici sunt în moarte clinică. Trist si adevărat! Si zicea odată, un domn “pai și ce vreți să vă facem, intrați in insolvență!”. Zău? Pai, atunci când am mărit și noi, gradul de absorbție, cu 1/2 procente, pentru România, unde erați? De ce n-ați anunțat din 2013 că fondurile europene vor funcționa prin 2018? Am fi știut de atunci ce trebuie făcut. Ne-ați vrăjit cu acadeaua ca se vor lansa, azi, maine, la anu’ și la mulți ani, iar autoritătile abilitate nici măcar acum nu-s acreditate de Autoritatea de Audit. Acreditarea sistemului de gestionare a fondurilor este o condiție obligatorie pentru a rambursa de la Comisia Europeana cheltuielile din proiectele cu fonduri europene. Așa că, degeaba am semna și contracte, că bani tot n-am avea acum.”