Florin Iordache, dezvăluire bombă! PSD facilitează demiterea lui Kovesi!

DISTRIBUIȚI
florin iordache

Deputatul PSD, Florin Iordache, a prezentat principalele prevederi ale legilor justiției. Acesta a precizat că una dintre prevederile importante se referă la faptul că președintele României nu poate refuza decât o singură dată, motivat, revocarea sau numirea unui procuror. Practic, se facilitează o eventuală solicitare de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

”Președintele României să nu nu poată refuza decât o singură dată, motivat, numirea sau revocarea procurorilor”, arată Florin Iordache.

Noul proiect rezolvă și una dintre problemele de care s-a lovit inclusiv Liviu Dragnea, anume întârzierile judecătorilor de a redacta motivările sentințelor.

”Timpul în care un judecător este obligat să redacteze motivarea să fie de maxim 30 de zile și numai în cazuri excepționale să se prelungească”, a mai spus Iordache.

De asemenea, se creează o direcție specială în Parchetul General care îi va ancheta pe procurori și judecători, pentru a preveni abuzurile de putere.

”A doua modificare este înființarea în cadrul Parchetului General a unei direcții care să investigheze procurorii și judecătorii”.