Florin Iordache a „salvat” mandatul a sute de parlamentari şi primari incompatibili

DISTRIBUIȚI
florin iordache

Un proiect de modificare a legii ANI, trecut la Camera Deputaților, îi spală pe cei care nu au ajuns la sentințe definitive în instanța la aplicarea de sancțiuni. Conform unei liste oferite de ANI către Româniacurată, 675 de politicieni scapă de problemele de integritate prin acest proiect inițiat de Florin Iordache.

Printre ei şi ministrul Transporturilor în Guvernul Tudose, Felix Stroe, găsit incompatibil pe când era consilier local la Constanţa. În martie 2015, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al RAJA SA, regia locală de apă. Stroe a atacat în instanţă raportul ANI şi a câştigat la Curtea de Apel Constanţa, însă decizia nu este definitivă. Recursul se judecă la Înalta Curte. Vezi aici ultimele referinţe privind acest proces.

Printre potenţialii beneficiari ai schimărilor legislative se numără parlamentarii Şerban Mihăilescu, Liviu Harbuz, Steluţa Cătăniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Călin, Ion Mociolacă, Emanoil Savin, Cornel Resmeriţă şi foştii parlamentari William Brânză, Petru Călian, Mihăiţă Calimente, Cătălin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurenţiu Nistor, Daniel Oajdea sau Mădălin Voicu.

Printre foştii preşedinţi de consilii judeţene care ar putea să scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numără Ion Călinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila şi Ioan Moloţ de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau foşti primari care ar putea să beneficieze de anularea interdicţiilor sunt fostul edil din Galaţi, Marius Stan şi fostul viceprimar, actual edil în Constanţa, Decebal Făgădău.

Zeci de consilieri locali ar putea beneficia și ei de amendamentele lui Iordache. Printre ei și Vasile Ouatu, fost viceprimar și consilier local la Piatra Neamț, fratele colonelului Ioan Ouatu de la celebra Doi ș-un sfert (actuală DIPI, serviciul secret al Internelor), implicat într-un scandal la începutul anilor 2000 cu Ovidiu Grecea, fostul șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase.