Florin Nini Este Noul Antrenor Al BCM U FC Argeș Pitești

17

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, Florin Nini a fost anunțat ca fiind noul antrenor principal al echipei alb-violete.

Nini, unul dintre cei mai respectați antrenori români ai momentului, sosește de la Phoenix Galați. BCM U va fi a cincea echipă profesionistă de baschet pe care antrenorul o va conduce, după Phoenix, Steaua București, CSM Târgoviște (fete) și Energia Târgu-Jiu.

După cum bine știm, Phoenix este clubul înființat chiar de către Florin Nini. După o perioadă în care a acumulat experiență ca principal pe banca tehnică a Galațiului, în sezonul 2010/11, Florin a semnat un contract cu Steaua București. A urmat o un sezon de Euroligă pentru tehnicianul român, alături de CSM Târgoviște, campioana României la baschet feminin în 2012. Nini nu a stat mult timp departe de baschetul masculin. În ediția 2013/14, acesta a antrenat-o pe Energia Târgu-Jiu, echipă alături de care a reușit calificarea în Final 4-ul Cupei României, la finalul căruia formația gorjeană urma să cucerească trofeul. În fine, după aceste experiențe, Florin Nini a revenit acasă, la malul Dunării.

Nini a antrenat naționalele masculine U16 și U18 ale României. De asemenea, noul tehnician al Piteștiului a fost principal al naționalei universitare. La feminin, Florin a condus România la EuroBasket 2015.

Gălățeanul a participal la două ediții ale All Star Game-ului baschetului românesc (2012, 2016).

În prezent, el are funcția de președinte al Colegiului Central al Antrenorilor.

Până la momentul reunirii lotului, Florin Nini va conduce naționala U16 a României, alături de care va participa la Campionatul European de la Sarajevo. Alături de el, din staff-ul tehnic face parte și Liviu Dumitru, preparatorul fizic al BCM U Pitești.