Focar de infecție cu COVID-19 într-o localitate Argeș! Prefect: „S-au perindat și s-au infectat unii pe alții”

Un focar de infecţie cu COVID 19 s-a dezvoltat în comuna argeșeană Godeni, după ce jumătate din localnici au fost la o înmormantare. În numai o zi au fost depistate pozitiv cu coronavirus 11 persoane din localitate.

„A fost o anchetă epidemiologică foarte serioasă. Dublarea numărului de infectați este un lucru foarte îngrijorător. Am luat decizia de a pune echipaje de poliție și jandarmerie la toate intrările din comună.

În mai multe familii, din păcate, au avut loc două evenimente, în sensul unui deces și, ca de obicei în zona rurală, oamenii se ducă cu lumânare, s-au perindat și s-au infectat unii pe alții. O altă persoană depistată cu virusul a decedat” a spus prefectul Emanuel Soare într-o intervenție la un un post național de televiziune.

Distribuie prietenilor

Începând din această dimineață, zeci de jandarmi și polițiști au luat cu asalt ieșirile din Câmpulung. În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din această dimineață au fost înnăsprite măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, câte un echipaj al Poliției Naționale și efective din cadrul Poliției Câmpulung, dar și jandarmi au fost amplasate la ieșirile din orașul de la poalele Mateiașului pentru a verifica persoanele care intră și ies.

„Muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt ”spiritul și litera” ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19.

Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți” a anunțat prefectul Emanuel Soare.