Focar de infecție la Spitalul Județean Argeș!

DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Argeș duce lipsă de cele mai elementare condiții! Primvicepreședintele PNL Pitești, Mihai Alexandrescu a atras atenția asupra lipsurilor de care duc pacienții internați în spitalul din Pitești. Din saloane lipsesc cu desăvârșire frigiderele, dușurile nu funcționează sau lipsa curățeniei și a dezinfectării sunt doar câteva din problemele aduse în fața opiniei publice de către liberal.

„Cum pot cei de la Consiliul Județean să încaseze 170 de milioane pe lună și nu pot da 4-5 milioane pe un frigider”

Prima problemă este lipsa frigiderelor din saloane. Pacienții sunt nevoiți să își țină mâncarea adusă de rude pe pervaz, exact ca studejnții din cămine. „Mi se pare șocat în calitate de om sănătos să văd ce e acolo. Bolnavii țin mâncarea pe pervazul ferestrelor. Dacă se poate ca în 2019 să nu ai un amărât de frigider și să ții mâncarea ca în studenție. Stau și mă întreb: cum pot cei de la Consiliul Județean să încaseze 170 de milioane pe lună și nu pot da 4-5 milioane pe un frigider și să pui câte unul în fiecare salon” a declarat Mihai Alexandrescu.

„Erau mai multe straturi de secreții ale pacienților pe perne”

Mizeria din Spitalul Județean Argeș pune în pericol viața pacienților. Pernele și lenjeriile nu sunt schimbate după ce un pacient este externat, oamenii fiind nevoiți să stea într-un mediu infect. „Paturile nu sunt dotate nici cu perne. Am fost acolo și am văzut niște bolnavi care se foloseau de niște perne ale spitalului. Erau mai multe straturi de secreții ale pacienților. Bine, nu sunt frigidere, dar nici perne? Te uiți la unele lenjerii și erau în aceași situație. Mai departe noptierele. Riști să te rănești când deschizi un sertar. Cred că sunt din creistogenul timpuriu, ros de carii, împuțit. Nici măcar un minim confort. Dacă ești bolnav, nu ai unde să îți pui nimic. Probabil lucrurile de care spun sunt pline de bacterii. Te duci acolo bolnav și te întorci rece sau și mai bolnav” a adăugat primvicepreședintele PNL Pitești.

„Se moare din cauza gripei”

Mai mult, pacienții sunt obligați să stea nespălați sau să se chinuie să se curețe cu șervețele umede din cauză că dușurile sunt nefuncționale. Potrivit liberalului, foarte multe chiuvete sunt sparte, robineții lipsesc, iar apa caldă este de multe ori un moft.  „Am intrat în toalete. Foarte multe nu sunt funcționale. Nu am văzut un duș funcțional, robinete sărite. Apă caldă dacă vine, dacă nu vine. În România este epidemie de gripă. Se moare din cauza gripei. Toate spitalele din țară trebuie să fie în carantină. Mă așteptam să vină două asistente să îmi pună botoși, halat de unică folosință și să dea și cu dezifectant după mine. Aparținătorii intră și ies după bunul plac fără ca nimeni să facă ceva” a spus Alexandrescu