A fost instalat un nou preot la Poienărei!

74

Astăzi în comuna argeșeană Corbi a fost organizată cea de-a XVI – a ediţie a ” Întâlnirii fiilor satului Poienărei”, sărbătoare care marchează întoarcerea la glie a celor plecați peste hotare.

Evenimentul a fost deosebit prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica satului cu hramul Sf. Cuv. Parascheva.

Cei prezenți au avut bucuria să participe cu această ocazie la instalarea noului preot numit pentru această parohie în persoana părintelui Samoilă Nicolae Claudiu. Ca o încurajare pentru noua misiune încredințată, Ierarhul Argeșean a oferit noului slujitor distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

De asemenea, pentru implicarea în viața comunității, Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, împreună cu Samoilă Constantin, artist plastic, au primit din partea Chiriarhului Eparhiei, distincția eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”. În același cadru festiv, Înaltpresfinția Sa a oferit Justinei Radu, una dintre victimele colaterale ale regimului comunist, distincția eparhială ,,Sf. Mc. Filoteia”.

De asemenea, tot astăzi a fost săvârșită slujba parastasului pentru eroii satului care au pierit în cele două războaie mondiale, precum și pentru cei supranumiți ,, Haiducii Muscelui” care au făcut parte din rezistența anticomunistă din munții Făgărașului.