Fost ministru al Finanțelor anunță „APOCALIPSA” pentru companiile de stat, după decizia controversată a Guvernului Tudose

1
amenzi, itm, campulung, ipj, ssm

Fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, critică în termeni foarte duri decizia Guvernului Tudose, care a cerut companiilor de stat să dea la buget cu 2 miliarde de lei mai multe dividende decât era prognozat la începutul anului pentru a acoperi gaura de la buget.

„Asta înseamnă ca aceste companii vor rămâne atât fără bani de investiții, cât si fără lichidități”, atrage atenția fostul ministru.

„Guvernul cere companiilor de stat sa dea la buget cu 2 miliarde de lei mai multe dividende decât era prognozat la începutul anului pentru a acoperi gaura de la buget. Asta înseamnă ca aceste companii vor rămâne atât fără bani de investiții cât si fără lichidități, ceea ce le va face vulnerabile pe termen scurt si mai puțin profitabile pe termen mediu si lung. Mi se pare din ce in ce mai clar ca decidenții nu sunt interesați in niciun fel de ziua de mâine. Vor sa aibă bani la buget pentru salarii mai mari AZI. Nu contează ca MÂINE vor reveni asupra promisiunilor, așa cum au făcut deja cu finanțarea pentru programul start-up nation, sau ca vor introduce pe nepusa masa taxe, cum au făcut deja cu acciza pe combustibil, sau vor amâna măsuri benefice precum reducerea TVA la 18%. “Azi sa fie bine, mâine mai vedem noi!” pare sa fie motto-ul acestei guvernări.”, scrie Ioana Petrescu, pe Facebook.