Fost primar din Argeș – condamnat la închisoare!

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al comunei Drăganu șimai mulți angajați ai primăriei au fost condamnați la închisoare! Magistrații de la Curtea de Apel Argeș i-au condamnat pe Aurelian Maria, secretara primăriei, Adriana Poştaliu, şi inginerul agricol Severică Tomescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus ca cei trei să nu deţină o funcţie publică pe o perioadă de 2 ani. Decizia vine după ce funcţionarii publici au primit în primă instanţă, pedepse de 1 an închisoare cu suspendare.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că în anul 2008 a fost semnată o adresă de către secretara Primăriei Drăganu, şi de primarul Aurelian Maria prin care s-a solicitat Comisiei Judeţene de Fond Funciar Argeş radierea unui titlu de proprietate. Totul la cererea formulată de o femeie, prin care aceasta solicita radierea din titlul de proprietate a unor membri din familie.

Înlăturarea celor trei proprietari de la moştenire a fost făcută prin simpla ştergere a acestora cu pastă corectoare de pe document. În acest fel, moştenitorii legali au rămas fără 4,5 hectare de pădure, care a şi fost vândută după modificarea actului. Funcţionarii condamnaţi sunt obligaţi să plătească daune 13.500 de euro, părţilor vătămate.