Fostul arbitru internaţional, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Handbal Argeş, Ghiocel Băjenariu: „Am încredere în Tadici şi în Diana Florescu“

14

Fost arbirtu internaţional, piteşteanul Ghiocel Băjenariu a făcut o analiză pertinentă legată de echipa naţională de handbal  a României, precum şi referitor la arbitra Diana Florescu.
Ce şanse are echipa naţională a României cu Rusia?
– Chiar dacă sunt mai mici, eu cred în ele. Sper să le „păcălim”, aşa cum am mai făcut-o cu ani în urmă.
Rusia nu-l mai are antrenor pe temutul Trefilov…
-Şi pe asta mă bazez când sper la o surpriză, dar şi pe faptul că la rusoaice este un schimb de generaţii, aşa cum este la mai multe echipe.
Revenirea antrenorului Tadici este un atuu pentru echipa noastră?
– Sigur. Este un antrenor de valoare care ştie să facă o echipă să joace şi să obţină rezultate bune.
Dar în meciurile de pregătire echipa n-a prea mers bine…
– Aşa este, şi mă descumpăneşte faptul că în partida de pregătire cu Germania au pierdut cu 9 – 30… Să înscrii într-un meci  doar 9 goluri, este mai mult de cât îngrijorător, fie şi într-um meci de pregătire…
Poate o fi fost o strategie „marca Tadici”?
– Sper că aşa a fost. Am vorbit ieri cu Tadici la telefon şi era puţin îngrijorat, dar spera, ca şi noi,  să nu piardă cu Rusia.
Era bulversat că nu o poate folosi pe portăriţa Ungureanu?
– Da, era supărat că Paula şi-a pierdut tatăl, motiv pentru care ea a şi plecat la Braşov, la înmormântare…
Despre arbitra Diana Florescu, al cărei mentor eşti în arbitraj, ce ne poţi spune?
– Este marea ei şansă de a confirma în lumea bună a handbalului european. Meciul Suedia – Danemarca poate fi şi uşor de arbitrat pentru că sunt jucătoare super-profesioniste, dar nu trebuie să greşească. Atunci îşi va face singură meciul greu.  
Ai vorbit cu Diana  la telefon după ce ai aflat delegarea?
-Sigur, ea m-a sunat şi am încurajat-o. Cu siguranţă nu ne va face de râs! O cunosc bine ca arbitru şi ne va face cinste arbitrajul ei la acest Campionat European.