Fostul primar de la Moșoaia nu se lasă! A contestat decizia magistraților!

DISTRIBUIȚI

Fostul primar de la Moșoaia vrea să revină în fruntea primăriri! Florea Ene a făcut contestați în anulare la decizia magistraților argeșenei prin care a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Contestația a fost depusă la sfâșitul lunii ianuarie, iar ieri, judecătorii de la Curtea de Apel i-au acceptat cererea, urmând ca pe 25 martie să înceapă procesul pe fond. „În baza art.431 Cod procedură penală admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul ENE FLOREA, împotriva deciziei penale nr.1158 din 11 decembrie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr.23133/280/2016. Fixează termen de fond pentru judecarea contestaţiei la data de 25 martie 2019, pentru când se citează părţile. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26 februarie 2019, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în minută.

Condamnat la trei ani cu suspendare

Edilul comunei Moșoaia și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat la trei ani cu închisoare cu suspendare, după ce şi-a angajat ginerele la instituţia pe care o condus-o până în luna ianuarie.

Inițial, magistrații de la Tribunalul Argeş l-au  condamnat fostul edil la un an cu suspendare pentru conflict de interese. La recurs însă, Curtea de Apel Piteşti a majorat pedeapsa şi i-a dat 2 ani şi 8 luni pentru abuz în serviciu. Această pedeapsă a fost contopită cu cea de un an pentru conflict de interese, din care a rezultat prin contopire o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel a decis că acesta nu mai poate ocupa o funcţie timp de 5 ani şi este obligat la plata unor despăgubiri aproape de 20.000 lei. Fiind vorba despre un proces penal cu o sentinţă definitivă, prefectul Emilian Dragnea a semnat în această după amiază ordinul de demitere.