Fratele primarului de la Bârla – bătut de simpatizanții contracandidatului PSD!

779

Fratele primarului Gheorghe Voicu de la Bârla a fost bătut de simpatizanții contracandidatului PSD. Acesta a fost să ridice mai multe adeverințe de la medicul de familie pentru nițte persoane care au solicitat urna mobilă, iar la un moment dat au intrat mai multe persoane în cabinetul medical și au început să facă scandal.

Potrivit surselor noastre, fratele edilului a încercat să îi calmeze dar aceștia au început să îl împingă și să îl lovească. Totodată, simpatizanții candidatului PSD, Alin Pană, au furat mai multe adeverințe medicale.

Au intervenit „mascații”

Văzând că situația a degenerat, o altă persoană a sunat la 112, fiind nevoie de intervenția trupelor speciale pentru a calma spiritele.

„În seara zilei de 26 septembrie 2020, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că la un cabinet medical de pe raza localității Bârla, medicul ar elibera adeverințe medicale fără a consulta pacienții.

La scurt timp, polițiștii au fost sesizați și de către o persoană aflată în același cabinet medical, că mai multe persoane au pătruns în incinta cabinetului medical și nu îi permit să fie consultat.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, pentru cercetări, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, pentru măsuri de mențiere a ordinii publice și prevenirea săvârșirii de abateri de la normele de conviețuire socială.

Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverințe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiași zile, de pacienți aflați în evidența medicului de familie în cauză, fapt pentru care bărbatul care a sesizat aceste aspecte la 112, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apelarea nejustificată.

Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical și-ar fi însușit mai multe adeverințe medicale, în condițiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări.

Cu privire la cele petrecute, cadrul medical și o altă persoană au formulat plângere prealabilă, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire a unui cadru medical, prevăzută de Legea 95/2006, respectiv de art. 193 din Codul Penal, iar un alt bărbat aflat în aceeași incintă, a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Totodată, alături de aceste infracțiuni, în cauză se mai desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, dosarul cauzei va fi înaintat, cu propuneri legale, către unitatea de parchet care supraveghează activitatea de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești” a transmis IPJ Argeș.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here