prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Furt masiv de apă lângă Pitești! Lac de pescuit umplut ilegal!

  In contextul perioadei de seceta pe care o traversam si urmare a numeroaselor sesizari si reclamatii privind lipsa de apa si lipsa de presiune in comuna Oarja, Serviciul Control din cadrul APA CANAL 2000 SA desfasoara in aceasta perioada actiuni de verificare in toata comuna pentru identificarea neregulilor care conduc la epuizarea intr-un timp scurt a disponibilitatilor de apa.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

Daca in urma cu cateva zile operatorul intampina greutati in asigurarea serviciului de alimentare cu apa in zona si multi locuitori ai comunei nu aveau apa pentru consum menajer, dupa doar 3 zile de controale masive, situatia s-a stabilizat, presiunea pe reteaua de distributie revenind in parametri normali de functionare.
Vom prezenta doar cateva situatii neconforme identificate in primele 3 zile de control si fotografii efectuate in teren in zilele de 28 iunie, 1 si 2 iulie:
– 3 bransamente de apa ilegale, pe strada Oarja Noua care alimentau imobile, lacuri, foraje proprii, apa fiind utilizata si pentru activitati agricole, udarea livezilor si a gradinilor de legume; in toate aceste situatii s-a facturat un prejudiciu conform reglementarilor legale in vigoare, s-au desfiintat imediat lucrarile clandestine de ocolire a contorului, toate costurile fiind suportate de proprietarul imobilului si au fost sesizate organele de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de furt de apa din sistemul public de distributie. Toti acesti utilizatori detineau pe langa bransamentul contorizat, cu contract, la care consumul era nesemnificativ, inca un bransament clandestin din care folosea cantitati mari de apa.
– un agent economic cu profil de activitate “Acvacultura in ape dulci” fara contract incheiat cu operatorul, care administra un lac situat in strada Valea Gainii cu o suprafata de de circa 80.000 m2, cantitatea de apa inregistrata pe aparatul de masura si nefacturata fiind de aproximativ 3000 mc.
Aducem la cunostinta pe aceasta cale atat utilizatorilor din comuna Oarja, cat si celor din alte localitati din aria noastra de operare ca, in conformitate cu prevederile contractului de furnizare si ale Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si canalizare, apa potabila este furnizata in scop exclusiv menajer si nu in alte scopuri, deoarece nu exista disponibilitati suplimentare de apa fata de necesarul pentru consum menajer al localitatii.
Controalele in comuna Oarja vor continua masiv si in perioada urmatoare pe toate strazile, pentru stoparea consumului fraudulos de apa, si vor fi aplicate toate masurile legale care se impun, mergand si pana la debransarea imediata.
Cat priveste valoarea prejudiciului, societatea noastra se va constitui parte civila in procesul penal pana la recuperarea integrala a sumelor datorate.
Ne dorim, prin aceasta actiune, constientizarea riscurilor la care se expun cei care uzeaza de astfel de practici si ii asiguram de intreaga confidentialitate pe toti cei care au de sesizat conectari ilegale. In aceste sens, putem fi contactati la numarul unic de Call Center 0248 223 237 sau pe adresa de email [email protected].

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs