prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Gală de operă, la Filarmonica Pitești! Află când!

Gală de operă, la Filarmonica Pitești! Află când!
Filarmonica Pitești organizează joi, 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar „Gală de operă”, dedicat marilor compozitori Mozart și Verdi. Alături de orchestra simfonică a instituției vor urca pe scenă dirijorul Cătălin Toropoc, soprana Alexandra Grigoraș, tenorul Andrei Manea și baritornul Daniel Pop. În program, arii și uverturi din: „Don Giovanni”, „Răpirea din Serai”, „Cosi fan tutte”, „Nabucco”, „Traviata”, „Trubadurul”, „Don Carlo”, „Bal mascat”.
Absolvent al Universității de Arte „Ovidius” din Constanța, secția Interpretare Muzicală, baritonul Cătălin Toropoc își desăvârșește studiile dirijorale în țară și în străinătate. Ca dirijor, a debutat alături de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Ca prim-solist al Operei Naționale din București, a colaborat cu operele din: Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și filarmonicile din București, Botoșani, Brașov. A efectuat turnee în: Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția.
Alexandra Grigoraș este absolventă a Liceului de Artă din Piatra Neamț și a Conservatorului „Luigi Cherubini” din Florența. Câștigătoare a numeroase concursuri din Italia și alte țări, a cântat pe scenele din Bologna, Palermo, Tenerife, Tokio. Dintre operele în care a cântat amintim: „Nunta lui Figaro”, „Evgheni Oneghin”, „Boema”, „Traviata”, „Turandot”.
Andrei Manea abordează o paletă variată de roluri, făcând performanță atât în teatrele din țară, cât și în cele din străinătate. Absolvent al studiilor de masterat ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, obține premii la concursurile de gen. A evoluat în numeroase concerte și spectacole pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca şi a altor instituții de profil din România şi din străinătate. „Traviata”, „Carmen”, „Cavalleria Rusticana”, „Macbeth”, „Boema”, „Liliacul”, „Văduva veselă” sunt câteva dintre operele și operetele în care a evoluat.
Absolvent al Universității Naționale de Muzică din Bucuresti, sectia canto classic, Daniel Pop a fost colaborator permanent al Operei Nationale Bucuresti (2012 -2022). Din 2022, este solist al Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Laureat a numeroase concursuri de interpretare, baritonul Daniel Pop este o prezenţă activă în spectacole de operă, recitaluri lirice şi concerte vocal-simfonice. Din repertoriul său amintim rolurile principale în „Traviata”, „Nunta lui Figaro”, „Boema”, „Elixirul Dragostei”, „Don Giovanni”, „Bărbierul din Sevilla”, „Rigoletto”, „Faust”.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs