Galeria de Artă Ilfoveanu, un proiect unic în Argeș!

86
DSC 0029

Omul de afaceri Gheorghe Badea, managerul Grupului Industrial Componente din Piteşti a deschids oficial împreună cu pictorul Sorin Ilfoveanu un obiectiv cultural de interes pentru piteșteni. Este vorba de Galeria de Artă Ilfoveanu, ce funcționează în vechea clădire a Băii Comunale, care, a fost modernizată și va pune la dispoziția piteștenilor o locație unde vor putea admira opera de artă, de a asculta un concert de jazz sau de a viziona o piesă de teatru.

Gheorghe Badea: „Totul se datorează maestrului Sorin Ilfoveanu      ”

Proiectul „Galeria de Artă Ilfoveanu” a luat naștere după o discuție între Gheorghe Badea și Sorin Ilfoveanu. În urmă cu ani de zile, cei doi au vorbit să pornească un proiect cultural cu lucrările semnate de familia pictorului. „În primul rând, totul se datorează maestrului Sorin Ilfoveanu, pe care îl felicit. Această poveste a început cu zeci de ani în urmă, iar, acum 17-18 ani, maestrul s-a confesat la un pahar de vorbă, că ar dori să își doneze o parte din opera sa orașului pe care l-a îndrăgit. Am luat o parte din acea sămânță aruncată de dânsu, iar, la 3-4 ani tot reapărea. Ne întrebam cu se va materializa și tot frământând am  ajuns la hotărârea (…) să se nască Fundația ilfoveanu. Imediat am trecut la Galeria de Artă, care împreună cu cele două familii s-a creat acest obiectiv” a spus Gheorghe Badea.

Sorin Ilfoveanu: „Poate este cel mai frumos moment al carierei mele”

Deschiderea Galeriei a fost un moment emoționant pentru Sorin Ilfoveanu. Pictorul s-a destăinuit celor prezenți și a spus că acest moment este unul dintre cele mai importante din cariera sa. „Poate este cel mai frumos moment al carierei mele artistice. În una dintre întâlnirile cu bunul meu prieten i-am zis că aș vrea să îmi expun proiectle și printr-un telefon îmi spune că a găsit un loc și să porim la treabă. Am făcut-o și am ajuns la ceea ce este aici”

Peste 140 de tablouri semnate de Sorin Ilfoveanu

Managerul GIC, Gheorghe Badea a anunțat faptul că Galeria de Artă Ilfoveanu cuprinde 140 de lucrări semnate de pictorul Sorin Ilfoveanu și de soția sa. Mai mult, colecția va mai cuprinde și 23 de sculpturi ale lui Adrian Ilfoveanu și lucrări de artă fotografică semnate de Nicu Ilfoveanu. De asemenea, Galeria de Artă Ilfoveanu va fi un spațiu interactiv, care mai mult ca sigur se va dovedi un succes. 

DSC 0036DSC 0041DSC 0042DSC 0046DSC 0051DSC 0055DSC 0070DSC 0072