GALERIE FOTO: Accident grav pe căile de transport feroviar…

10

Astăzi, în Valea Mare Pravăț, s-a desfăşurat un exerciţiu cu forțe în teren pentru gestionarea unei situații de urgență determinată de producerea unui accident grav pe căile de transport feroviar, cu victime multiple și declanșarea Planului Roșu de intervenție.

Exerciţiul a pornit de la scenariul în care o garnitură feroviară, cu trei vagoane și 5 oameni la bord, încărcată cu var, în timp ce traversa tunelul din localitatea Valea Mare Pravăț, a deraiat și a lovit pereții laterali ai tunelului, care s-au prăbușit parțial.  Totodată, un incendiu puternic izbucnește la vagonul automotor.

Scenariul a presupus și gestionarea altor două situații de urgență:

În zona subtraversării tunelului feroviar, pe DN 73, ca urmare a neadaptării circulației la condițiile meteo determinate de carosabilul umed, un autoturism în care se aflau 5 pasageri  a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe terasamentul căii ferate, de la o înălțime de 4 m, 3 dintre persoane rămânând încarcerate.

De asemenea,  un grup de  3 turiști care se afla în zona Vârfului Mateiaș, a deviat de la traseul marcat, fiind surprins de un torent format în urma precipitațiilor,  2 persoane fiind accidentate, în imposibilitatea de a se deplasa.

Exerciţiul a angrenat peste 50 de persoane de la  ISU ARGEŞ, Jandarmerie, Poliţie, Regionala CFR Craiova – Secția L1 Pitești, Poliția Transporturi Feroviare, Serviciul Județean de Ambulanță, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Valea Mare Pravăț și Salvamont Argeș, cu peste 20 de mijloace tehnice.