GALERIE FOTO Simfonia Lalelelor – o tradiție a piteștenilor

21

Simfonia Lalelelor a ajuns o tradiție a orașului Pitești. De peste patru decenii, evenimentul nu a avut nicio întrerupere, iar de-a lungul timpului, la Simfonie au participat premieri, miniștri, foști președinți ai României, dar și oameni de cultură care au avut un cuvânt greu de spus în societate.
Expoziția dentrologică a strâns de fiecare dată zeci de mii de oameni, din toate colțurile lumii, iar paradele au promovat copiii talentați din oraș. Deși, au apărut critici în spațiul public, de fiecare dată niciun elev nu a fost forțat să participe la deschiderea Simfoniei Lalelelor. De fiecare dată, elevii au venit cu zâmbetul pe buze pentru a-și reprezenta școala.
Mai mult, în perioada în care este organizată Simfonia Lalelelor, Piteștiul devine un pol cultural al României. Simpozianele, expozițiile de pictură, sculptură, reprezentații realizate de către tinerii instruiți de profesori, atât muzicale, cât și teatru sau dans își găsesc locul în centrul orașului.
Dintr-un alt punct de vedere, concertele Simfoniei Lalelelor adună mii de oameni. În fiecare an, municipalitatea a adus în orașul lalelelor artiști de top. Printre aceștia putem aminti IRIS, Andra, Delia etc, astfel încât Piața Primăriei sau pe vremuri Piața Vasile Milea deveneau neîncăpătoare. La aceste evenimente participau oameni din toate colțurile țării, de la copii până la vârstinici.
Evenimentul care a ajuns simbolul orașului a strâns de fiecare dată reprezentanți ai Guvernului, foști președinți ai României, ambasadori țări precum Olanda, Niger, Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, China sau Japonia. Printre aceștia putem aminti de foștii președinți ai României Emil Constantinescu și Ion Iliescu, fostul premier Emil Boc, deputați și senatori, reprezentanți de la nivel național.
Astfel, Simfonia Lalelelor a devenit simbolul Piteștiului cu care toți ne putem mândri.