Gârjoabă 80. La Muscel fără oficialii din Curtea de Argeş…

6

România este din Decembrie în anul 100. Ion Aurel Gârjoabă este din 22 februarie (martie, după spusele mamei sale) în anul 80.
Prima expozițe de la/după împlinirea vârstei de 79 de ani este aceasta, de la Galeria “Arta” din Câmpulung Muscel, str. Negru Vodă, nr. 111. Maestrul argeşean a expus pentru prima dată la Câmpulung lucrări (ulei pe pânză) și grafică (acuarele, guașe, tehnici mixte).
Lucrările vor sta pe simezele muscelene timp de vreo patru săptămâni, pănă pe 13 aprilie.

Sâmbătă la ora 16.00 când a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei câmpulungenii l-au îmbrăţişat cu drag pe artist fiind o onoare că şi-a adus lucrările şi la Câmpulung. În discursul său din deschidere, Ion Aurel Gârjoabă a avut un off şi acela că academicianul Gheorghe Paun şi Cristian Mitrofan, directorul Centrului de Cultură şi Arte din Curtea de Argeş nu i-au fost alături.

Pictor, grafician, sculptor, linogravor, ilustrator şi copertator de carte, Ion Aurel Gârjoabă s-a născut înainte de cel de Al Doilea Război Mondial, la 22 februarie (martie, după spusele mamei sale) 1939 în Cerneţi – Mehedinţi, într-o familie de învăţători.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara, promoţia 1966. Din 1969 până în 1990 – profesor de arte în Turnu Măgurele (Teleorman). Între 1990 şi 2000 predă arte frumoase în Curtea de Argeş (Argeş), iar în perioada 2000-2004 predă discipline de specialitate la catedra de Patrimoniu Cultural la Seminarul teologic ortodox din Curtea de Argeş.

Din 1994 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

A organizat mai mult de 40 de tabere de specialitate, naţionale şi internaţionale, organizate sau la care a participat. A primit mai bine de 20 de titluri şi distincţii. A avut lucrări, alături de colegi şi prieteni, în mai mult de 70 de expoziţii, în ţară şi în străinătate. Alte peste 70 de expoziţii au fost personale.

Deţine lucrări de pictură, grafică, sculptură şi linogravură  în colecţii publice (muzee şi alte instituţii) şi private din mai toată România şi în mai mult de 10 alte ţări.

De asemenea, este prezent şi în câteva albume de istorie a artelor.