Gaură imensă în bugetul celor de la Drumuri Naționale pentru ,,Marele Canion” din Boteni!

33

Gaură imensă în bugetul celor de la Drumuri Naționale pentru ,,Marele Canion” din Boteni! Nu mai au de ales, experții de la CNAIR vor efectua studiul geotehnic și vor propune soluții tehnice de readucere a drumului la starea inițială. Este vorba despre DN 73D care va rămâne închis traficul rutier în zona alunecarii din comuna Boteni. ISU va supraveghea zona pentru a monitoriza evoluția alunecării.

De-a lungul timpului acest drum a dat semnale de distrugere. Mai sunt și alte porțiuni avariate, dar nu de astăzi, ci produse în timp. Acest drum a fost de-a lungul timpului subiect sensibil în campaniile electorale. Miniștrii de la Transporturi de fiecare dată când veneau în Argeș îi promiteau primarului Vasile Leau că lucrurile se vor rezolva rapid, ca localitatea pe care o păstorește va avea parte de un drum național modern, eficient, etc. iar până la negru pe hârtie și erau demiși.

Numai conducătorii auto care au tranzitat această comună știu cel mai bine ce probleme au avut în trafic cu acest drum. Acum pagubele ajung până la 20 de miliarde de lei, pentru că sunt 200 de metri de drum care s-au crăpat în mai multe locuri. Nu reparația drumului pare o problemă ci consolidarea acestuia cu piloni și alte materiale de construcție care implică costuri uriașe pe o suprafață de niciun kilometru.