Gavril Prunoiu muncește cot la cot cu ÎPS Calinic!

DISTRIBUIȚI

Gavril Prunoiu muncește cot la cot cu ÎPS Calinic! Surpriză în rândul diaconimii la hramul mânăstirii Negru Vodă! La acest locaș de cult a fost o zi de mare sărbătoare întrucât a fost prăznuit unul dintre ocrotitorii eparhiei, şi anume Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Astfel, la mânăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel, unde se păstrează racla cu moaştele sfântului cuvios, în Altarul de vară a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Printre ei s-a aflat și ajutorul de preot, cunoscutul interpret de muzică populară Gavril Prunoiu. Nu o să vă vină să credeți! La aproape 83 de ani se împarte între scenă și mânăstiri. În ambele locuri muncește, deoarece cunoscutul interpret de muzică populară Gavril Prunoiu a participat la slujbă în calitatea sa de diacon, alături de ÎPS Calinic.

Marele interpret Gavril Prunoiu s-a născut în comuna Boteni din județul Argeș, având tatăl cântăreț de biserică, iar fratele preot. S-a remarcat la nivel național cu glasul său inconfundabil, dar și cu repertoriul ales cu grijă din folclorul tradițional muscelean. A cântat pe marile scene ale țării fiind un mentor pentru mulți interpreți de muzică populară consacrați. În prezent este profesor la Colegiul Național de Arte ,, Dinu Lipatti” din București și cântă alături de grupul vocal ,, Doruri Muscelene”.

Sursă: www.eparhiaargesului.ro