Ghinion sau rea intenţie? Primarul din Corbi amendat de patru ori într-o lună

DISTRIBUIȚI
baciu corbi

Nu mai puţin de patru amenzi, fiecare în valoare de 5000 lei, a primit primarul din Corbi în ultima lună. Trei dintre ele sunt pe persoană fizică iar una care vizează primăria. Amenzile au fost date de Inspectoratul de Stat în Construcţii, însă motivările sau cerinţele sunt de-a dreptul bizare. Una dintre ele a fost contestată de primarul Virgil Baciu care a avut câştig de cauză.

Amenzi în valoare de 20.000 lei

Putem vorbi de ghinion  sau de rea intenţie într-o speţă care îl vizează pe Virgil Baciu, primarul comnunei Corbi. Aceasta a fost sancţionat de patru ori în ultima lună de Inspectoratul de Stat în Construcţii, de fiecare dată primind amendă în valoare de 5000 lei. Totul a pornit de la un control pe care l-a avut în unitatea pe care o conduce. Reclamaţiile sau ceea ce au constatat reprezentanţii ISC Argeş sunt argumente cel mai probabil bizare. Cel puţin aşa susţine edilul din Corbi care spune că este inadmisibil să existe atâta birocraţie şi pretenţii. Neregulile găsite în primărie la dosare, au vizat titluri de proprietate în copii nelegalizate şi nu legalizate aşa cum trebuie, lipsă extras de cadastru sau studiu geotehnic. Însă localnicii din zonă sar în apărarea primarului şi susţin că este o persoană ” binevoitoare” care ” se ţine de capul  primarului”, vrând neapărat să se răzbune pentru că acesta nu i-a eliberat o autorizaţie  din motive bine întemeiate. Oamenii susţin că cerinţele ISC Argeş sunt stupide şi că nu există aşa ceva în nicio localitate, asta pentru că i-ar costa mai mult documentele cerute decât construcţia în sine.

Una a fost contestată şi câştigată, le voi contesta pe toate”

Nici primarul Baciu nu a scăpat de reclamaţie, acesta fiind reclamat la ISC „de un localnic binevoitor” pentru construcţia gardului de la casa proprietate privată, asta în condiţiile în care nu a construit nimic, aşa a cumpărat casa, cu tot cu gardul existent. Şi,  mai ciudat este faptul că, în momentul controlului ISC Argeş, la efectuarea procesului verbal de control, nu a primit amendă. Ulterior, primarul a primit prin poştă, săptămânal, nu mai puţin de patru amenzi în valoare de 5000 lei fiecare. Edilul spune că pe cea care viza primăria a contestat-o şi a avut câştig de cauză şi cu siguranţă, le va contesta şi pe celelalte. ”  Voi contesta toate amenzile şi sper să am câştig de cauză. Fac acest lucru pentru că nu am greşit cu nimic, motivările lor sunt bizare. Dacă într-adevăr legea este aşa cum susţin ei, aş vrea să văd în ce primărie din judeţ şi nu numai se respectă. Nu cred aşa ceva”, a afirmat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.

Inspectoratul de Stat în Construcţii Argeş există?

Având în vedere subiectele şi informaţiile pe care le-am întâlnit şi tratat în ultimii doi- trei ani, am putea considera că este un abuz din partea ISC în cazul primarului de la Corbi. Avem informaţii că foarte multe dintre sesizările oamenilor simpli sunt tratate cu totală indiferenţă de către conducerea acestei instituţii. Mai mult decât atât, conducerea ISC pasează frecvent responsabilităţile către celelalte instituţii şi ridică din umeri într-un mod care nu ar avea cum să nu ne dea de gândit.