Gripa face ravagii în Argeș! 102 cazuri confirmate!

4

Gripa continuă să facă ravagii în județul Argeș. Până în prezent, au fost confirmate 102 cazuri, iar trei persoane au murit. Potrivit DSP Argeș, 102 cazuri confirmate, 81 sunt cu virus gripal AH1, 19 cu virus gripal AH3,  2 cu virus A nesubtipat.

Vă reamintim că în vederea prevenirii transmiterii virozelor respiratorii/gripei asociate asistenței medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate:

  • accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
  • în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
  • în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.