„Guvernul copiilor” și „Bohemian Rhapsody”, filmele acestui weekend  la Cinematograful „București” – Copiii au intrare gratuită la 1 iunie

Sâmbătă, 1 iunie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiectat filmul românesc „Guvernul copiilor”/„Government of Children”, în regia Ioanei Mischie. Este vorba despre un film-proiect unic în România, lansat chiar de 1 iunie, atât ca experiment de imaginație civică, cât și ca abordare cinematografică inovatoare, devenind primul documentar  3D românesc.  Proiectul a invitat 100 de copii români să își imagineze următorii 100 de ani ai României și să vină cu soluții din punct de vedere educațional, arhitectural și social. Astfel, proiectul este nu doar un manifest artistic, ci și un manifest educațional, civic, societal.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Distribuie prietenilor

Duminică, 2 iunie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiectat din nou, la cererea publicului, filmul „Bohemian Rhapsody”. Regia este semnată de Dexter Fletcher și Bryan Singer, în rolurile principale fiind  Mike Myers, Lucy Boynton, Rami Malek, Tom Hollander și Gwilym Lee.  „Bohemian Rhapsody” (2018) este o celebrare a legendarei trupe „Queen”, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.