Guvernul ia măsuri drastice! Ce se va întâmpla cu pensiile, salariile și alocațiile

Pandemia de coronavirus a afectat economia României, cu toate acestea Guvernul este obligat să vină cu noi măsuri pentru a acoperi gaura bugetară!

Potrivit Adevărul,  liberalii din teritoriu i-au transmis premierului să nu se atingă de bugetari dacă vrea ca PNL să nu aibă soarta PDL.
În această săptămână, Guvernul va adopta pachetul de austeritate, cu scopul de a acoperi, cât de cât, gaura bugetară, mai precizează sursa citată.

Distribuie prietenilor

Astfel că, șomaj tehnic va fi acordat pentru o parte dintre angajaţii la stat. Bugetarii vor munci doar jumătate de lună. Pentru cele 15 zile lucrate, vor primi salariul întreg, iar pentru celelalte 15 zile în care vor sta acasă vor primi 75% din salariul brut de încadrare. Măsura se va întinde doar pe timpul stării de urgenţă (lunile aprilie şi mai), urmând ca de la 1 iunie să se revină la normalitate. Nu se va aplica,însă, pentru militari, poliţişti, medici, personalul medical  şi profesori, care vor rămâne cu lefurile intacte.

De asemenea, parlamentarii şi miniştrii vor avea leafa redusă cu 25%, însă nu va elimina şi pensiile nesimţite prin OUG.
Vestea proastă pentru pensionari este că majorarea cu 40% nu este posibilă, însă premierul insistă ca pensiile să fie totuşi majorate cu 15%, având în vedere că PNL trebuie să treacă două teste electorale la finalul anului.
O altă veste proastă este că majorarea alocațiilor se amână din nou, cu încă o jumătate de an, susţin sursele citate. Impactul bugetar al dublării alocaţiilor e de 6 miliarde de lei, bani de care Executivul nu dispune.