Guvernul, între proteste masive și măsuri radicale. Află ce decizie a luat Grindeanu!

15

Mobilizare masiva a romanilor din toata tara. Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi la proteste masive impotriva amnistiei si gratierii anuntate de Cabinetul Grindeanu. Proteste au avut loc duminica si in diaspora – la Bruxelles, Copenhaga, Paris, Chisinau, Bordeaux, Hamburg, Londra si Zurich. Toate protestele au fost pasnice, nu s-a inregistrat nici un incindent. Protestatarii au cerut in Bucuresti si in celelalte orase stoparea abuzurilor majoritatii PSD – ALDE in justitie si renuntarea la ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistierea mascata a unor infractiuni.
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îl consideră responsabil de proteste pe preşedintele Klaus Iohannis. ”Klaus Iohannis vede că îi alunecă pământul de sub picioare. Preşedintele vrea prin aceste proteste să impună o agendă. Măsurile pe care le-am luat şi vrem noi să le luăm să treacă pe planul doi. Să nu se mai vadă. Discutăm de câţi manifestanţi sunt. A venit la guvern şi ne-a acuzat de ceva ce nu făceam. E un demers care vrea să paraziteze” a spus Popescu-Tăriceanu în direct pe B1TV. Mai mult, Popescu-Tăriceanu a lansat un avertisment fără precedent. ”Riscăm să ajungem în război civil dacă ieşim şi noi în stradă”.
Prim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu a precizat că va efectua o vizită oficială la Strasbourg în perioada următoare, la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru a discuta cu oficialii instituţiei pe tema problemelor din închisori. Premierul a spus că a încetat să mai creadă că poate avea o relaţie corectă şi de colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis și că de acum va avea doar o relaţie instituţională, informează Prompt Media.