Guvernul, lovitură dură pentru Primăria Piteşti!

DISTRIBUIȚI
kicking20image

Deciziile Guvernului din ultima perioadă lovesc dur în bugetul Primăriei Piteşti. Prin hotărârile adoptate de fostul Executiv, municipalitatea va pierde peste 4.000.000 lei. Mai exact, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, reducerea cu 10% a sumelor alocate de la bugetul statului pentru finanţarea asistenţei sociale şi nealocare de sume pentru echilibrarea bugetului local sunt principalele cauze care duc la această pierdere.

Astfel, prin reducerea impozitului pe venit, din cota de 43% care va reveni municipilui Piteşti, suma de bani primită de la bugetul de stat va scădea cu 40.000.000 lei faţă de 2017. „Vom primi mult mai puţini bani de la bugetul de stat. Cei 43% nu ne ajută cu nimic. Ar fi trebuit ca alocările să fie în raport procentual cu sumele date în anii precedenţi. Astfel ar fi trebuit să rămână 70% pentru a nu avea pierderi” a spus edilul Cornel Ionică.

Mai mult, prin reducerea cu 10% a sumelor alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea asistenţei sociale, în raport cu necesarul de fonduri pentru cuantumul ajutoarelor sociale, Primăria Piteşti va trebui să suplinească fin veniturile proprii cu aproximativ 2.590 lei.

Cât ţine de banii care nu vor mai fi alocaţi pentru a acoperi deficitul creat de impozitul pe venit şi sumele defalcate din TVA, Guvernul nu va mai da absolut nimic, cosiderând că administraţia locală are cu ce se descurca.

Cu toate acestea, în acest an, Primăria Piteşti va face investiţii şi reabilitări în tot oraşul.