Haideţi să îi arătăm că suntem alături de el! Ionuț Butoi la Sydney!

5

Haideţi să îi arătăm că suntem alături de el! Ionuț Butoi la Sydney alături de alți 14 militari răniți în teatrele de operațiuni! Prin sportul pe care îl practică, demonstrează că au fost şi vor rămâne adevăraţi luptători.

Vă invităm să-l cunoaşteţi, în continuare, pe plutonierul major Ionuţ Butoi, născut în data de 28.08.1978, în județul Argeș. Este căsătorit, tată a doi copii şi acum este încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung Muscel.

A fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, TAB-ul în care se afla a fost aruncat în aer de suflul unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul făcea parte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“.

În urma exploziei, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Și-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos și este încadrat în gradul I de invaliditate. Cu toate acestea, el este un exemplu că orice viață poate fi trăită cu pasiune şi luată de la capăt.

Se poate să fii în cărucior, dar să găsești resorturi pentru a-ți umple viața: să te recăsătorești, să dansezi la nuntă, să ai grijă de familie, să te descurci ca și cum ai fi normal, chiar dacă nu-ți poți folosi picioarele.

Peste toate, să devii campion, să conduci mașina vieții în sensul în care vrei, nu acolo unde te duce ea. Să te recompui și să devii stăpânul destinului tău, după cum ne inspiră poemul INVICTUS!

După Toronto, Ionuț a devenit, parcă, mai înțelept și mai tolerant. Are atitudine de om încrezător în forțele sale, dispus să ofere ceva din liniștea și siguranța sa, altora care sunt presați de viața. Ionuț nu e doar campionul nostru la arc, ci și un campion al ambiției și gândirii pozitive.

Ține-o tot așa, camarade! Exemplul tău ne motivează pe toți!

La Toronto a fost dublu medaliat, câștigând medalia de aur la tir cu arcul – compound pe echipe și medalia de argint la tir cu arcul – compound la individual iar anul acesta la Campionatul Național Paralimpic de Tir cu Arcul a obţinut locul 3. Pentru ediția de la Sydney se antrenează la tir cu arcul – compound și natație.

Haideţi să îi arătăm că suntem alături de el şi să îi urăm mult succes la competiţia ce va avea loc la Sydney, peste câteva zile!

#ArmataRomaniei #InvictusGames #IG2018 #SMAp #MApN Invictus Games Echipa Romaniei