Hala pieței centrale din Câmpulung ajunge sub lama buldozerelor…

3

Hala pieței centrale din Câmpulung ajunge sub lama buldozerelor! Acest lucru se va întâmpla în mai puțin de două luni. Consilierii locali din Câmpulung au fost de acord cu acest lucru după ce au votat proiectul de hotărâre.

De când a fost construită, hala pieței centrale nu a fost niciodată reabilitată iar pe timpul iernii temperaturile scad în termometre aproape la -20 de grade. Câmpulungenii fug de cumpărături, preferând mai bine să frecventeze supermarketurile iar comercianții se fac stană de piatră iar produsele lor riscă să fie aruncate la gunoi pentru că nu sunt vândute.

În urma votului favorabil al consilierilor locali, hala pieței centrale va fi demolată peste aproximativ o lună și jumătate, după care tot amplasamentul va fi predat Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Responsabilii din Capitală vor investi în noua construcție peste 1 milion de euro. Nu va fi reabilitată clădirea unde în prezent funcționează birourile celor de la administrativ deoarece acest lucru nu a fost prevăzut în contractul de investiții.

Lucrările de construcție vor dura aproximativ 2 ani, timp în care comercianții din piața centrală vor fi relocați.

Consiliul Local al municipiului Câmpulung se mai obligă după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat să mențină destinația acestuia și să-l întrețină pentru o perioadă de minimum 15 ani.