Halep începe ASALTUL pentru primul loc mondial: Șansă URIAȘĂ pentru româncă

10
simona halep

Simona Halep începe cursa pentru primul loc mondial jucând în turul al doilea de la Cincinnati Românca vrea să-i ia fața Karolinei Pliskova în clasamentul WTA. Halep are de recuperat un decalaj de doar 240 de puncte, întrucât după turneul de la Cincinnati, Pliskova va pierde 900 de puncte, în timp ce Halep are de apărat doar 350 de puncte.

Simona Halep va juca azi în turul al doilea la Cincinnati, în vreme ce Pliskova va întâlni o jucătoare venită din calificări în aceeaşi fază a competiţiei. Şanse la primul loc au şi jucătoarele aflate în urma Simonei, iar WTA a alcătuit un tabel pentru a înţelege mai bine situaţia.

Astfel, Pliskova are acum 6940 de puncte, iar Simona Halep 6150. Sportiva cehă are 900 de puncte de apărat la Cincinnati, Halep 350, astfel că se începe practic de la o diferenţă de doar 240 de puncte. În funcţie de traseul ulterior, Simona poate ajunge pe locul unu WTA, anunță Adevărul.

Cea mai sigură variantă pentru româncă ar fi să câştige trofeul şi, chiar dacă va juca finala cu Pliskova, tot va avea un avantaj de 75 de puncte!