Handbal: O apărare de senzaţie, egal dramatic!

30
handbal_feminin, scm_pitesti, mihaila, FRFS_Pitesti

handbal_feminin, scm_pitesti, mihaila, FRFS_PitestiHandbalistele de la SCM Universitatea Piteşti pregătite de Paul Mihăilă şi Victor Neagu au reuşit etapa trecută la Timişoara un meci cu adevărat incredibil, un meci cu un deznodământ de senzaţie, demn de „Dosarele X”! La pauză, timişorencele de la CSU West conduceau cu 16 – 7, iar la final scorul a fost egal: 28 – 28! 

Decanii între ei: Mihăilă şi Voicu sau „Beleaua vine cu rândul” 

CSU West Timişoara îl are antrenor pe Sorin Voicu, fost arbitru divizionar şi decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara. Antrenorii Paul Mihăilă şi Victor Neagu se cunosc bine de pe vremea când erau jucători şi erau arbitraţi de Sorin Voicu. Până acum, în ultimii ani, echipa piteşteană a învins mai mereu pe CSU West Timişoara, iar acum, la pauza meciului, cum Timişoara conducea cu un neverosimil 16 – 7, antrenorul bănăţean Sorin Voicu radia de fericire şi le spunea superior celor doi tehnicieni de la CSM Universitatea Piteşti: „Ei, vedeţi? A venit şi rândul nostru… Beleaua vine cu rândul!”… 

10 goluri recuperate în 27 de minute! 

„I-am spus doar atât lui Voicu: fii liniştit că meciul nu s-a terminat”, i-a replicat Paul Mihăilă, lui Sorin Voicu, decan ca şi el. „Aveam două variante: să cert fetele la pauză, sau să le încurajez pentru a  schimba radical stilul de joc. Şi am ales a doua variantă. Noi nu avem mari valori individuale, ci suntem o echipă de furnicuţe. Găselniţa a fost una cât se poate de inspirată: am jucat om la om 27 de minute din cele 30 de minute ale reprizei. În primul minut al reprizei secunde, am mai primit un gol şi eram conduşi cu 10 goluri! De aici a început goana noastră după goluri. Pe final, la 28 – 28 am avut şansa chiar să câştigăm, dar am ratat în ultimile secunde… Cei care cunosc acest sport, ştiu că este un lucru foarte rar întâlnit să joci 27 de minute om la om pe tot terenul”, povesteşte Paul Mihăilă istoria de senzație a acestui meci. 

Alb la faţă, Voicu nu mai putea vorbi de supărare… 

La final, Sorin Voicu nici mai putea vorbi de uimire şi supărare… „Era alb la faţă şi, de supărare, cred că nici nu mai vedea pe unde merge. Nimeni nu dorea să fie atunci în pielea lui, dar aşa este în sport, în handbal”, mai spune Paul Mihăilă. În acest meci Florentina Popescu a marcat 10 goluri, Ioana Mânzicu a înscris de 6 ori şi Ana Maria Udrea a marcat 5 goluri, cele trei fiind remarcatele din jocul ofensiv, iar toată echipa în cel defensiv. 

Au urcat pe locul trei 

Cu acest egal dramatic obţinut la Timişoara SCM Universitatea Piteşti a urcat pe locul trei al clasamentului. Din păcate, pentru etapa viitoare, la meciul cu Bistriţa sunt trei jucătoare accidentate. Dar „meseriaşii” Mihăilă şi Neagu, cei care sunt de patru ani la echipă, vor găsi soluţii spectaculoase, aşa cum au făcut-o la Timişoara.