Imagini de groază într-o școală din Argeș! Elevii învață sub cerul liber! Galerie Foto

sc costesti

Imagini de groază la o școală specială din Argeș! Elevii de la Școala specială ”Sf. Stelian” Costești învață aproape sub cerul liber. Cu toate că suntem în octombruie, lucrările la acoperișul instituției nu sunt terminate și prin plafonul acoperișului apa se scurge în șiroaie, holurile școlii și clasele de cursuri sunt pline de apă. Parchetul și mobilierul, acoperite de câteva bucăți de folie, se umflă de la atâta apă. Instalația electrică, pe lângă care șiroiește apa, este ca și compromisă, astfel o clădire care până în urmă cu două săptămâni avea una dintre cel mai bune dotări din punct de vedere al infrastructurii a ajuns aproape o ruină.

La începutul anului, prin hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 15/02.02.2016, Școlii speciale pentru copii cu deficiențe asociate “Sf. Stelian” din Costești i-a fost alocată suma de 300.000 lei, pentru “reparații capitale acoperiș”. Prin actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli, conform unei hotărâri a CJ Argeș, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli cu suma de 160.000 lei, ca urmare a solicitării a instituției de învățământ special. Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învață aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie.

Sesizări primite de la părinți

Părinții elevilor s-au revoltat când au văzut în ce condiții învață copiii lor și astfel, au început să facă sesizări. Cu toate că instituția este la o aruncătură de băț,  președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mers la școala specială din Costești abia după ce au început să curgă reclamațiile. Mai mult, cu toate că are la mână toate actele și poate cere explicații pe ce s-au cheltuit banii dați de CJ, Manu susține că nimeni din Școala Specială „Sf. Stelian” nu a putut să îl lămurească. „Aici nimeni nu a putut oferi informații legate de modul în care s-a ajuns în această situație, și asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul – contractul de lucrări privind repararea acoperișului – este în biroul doamnei directoare, care se afla la examenul pentru posturile de directori. Se pare că acest contract s-a încheiat pe 1 septembrie, cu o firmă din Pitești, contract în valoare de 320.000 de lei (fără TVA) și cu termen de începere a lucrării pe 15 septembrie. Contractul a fost încheiat de conducerea unității, școala având personalitate juridică” se arată în comunicatul CJ Argeș.

După vizita la instituția școlară, președintele CJ Argeș a început să arunce vina în stânga și în dreapta. Cu toate că școala este în subordinea Consiliului Județean Argeș, Manu aruncă „pisica” în curtea ISJ Argeș. „Angajarea personalului și managementul se află în sarcina Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Consiliul neavând atribuții în selectarea personalului” se arată într-un comuncat de presă.

 

 

49131618

3