Imobile branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică

3

În această dimineaţă efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arges au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia în zona localităţilor Bascov – Merişani – Băiculeşti. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică potrivit prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

În timpul acţiunii de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică, au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică printr-o instalaţie clandestină şi improvizată ce alimenta instalaţia de utilizare.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi a prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale

Au rezultat 4 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Secţiei de Poliţie Bascov şi Politiei municipiului Curtea de Argeş) în vederea continuării cercetărilor. Totodată, o persoană a fost sancţionată de către jandarmi potrivit art. 2, pct. 1 (săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice) din legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzii fiind de 500 lei.

De asemenea, reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate.