prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Importantă brandingului personal în dezvoltarea carierei

În ziua de azi, competiția e tot mai acerbă. Pare că toți suntem prinși într-o cursă contra-cronometru, agățați de cele mai mari visuri, făcând tot ce ne stă în putință pentru a ne diferenția, pentru a fi văzuți de cine și când trebuie. În orice domeniu ai activa, eforturile pe care le faci pentru a-ți construi o imagine îți pot aduce puncte în plus pe drumul spre succes.

Fie că deții o afacere, fie că ocupi o funcție importantă într-o companie de top ori ești freelancer, trebuie să îți construiești un branding personal. Ce înseamnă mai exact și cât de important este în dezvoltarea carierei? Află tot ce trebuie să știi parcurgând acest articol până la final.

Ce este brandingul personal și cui i se adresează?

Prin definiție, brandingul personal este practica profesioniștilor (din orice domeniu) de a-și marketa carierele ca și branduri. Practic, este un întreg proces care, odată pus în aplicare, transmite persoanelor de interes informații despre ceea ce te face unic, valoros și special în cadrul organizației sau industriei în care activezi.

Pentru că personal brandingul se adresează doar oamenilor, nu și produselor sau serviciilor, acest proces poate fi aplicat de orice profesionist care dorește să-și atingă cele mai mari visuri. Foarte important de menționat este și faptul că la baza acestui proces se află valorile și principiile de lucru.

Cum se construiește un brand personal?

Dacă ești străin de acest concept, poți începe prin a-ți creiona un plan de carieră. E destul de simplu. Trebuie doar să-ți faci timp pentru a-ți analiza starea actuală. Mai târziu, cu ajutorul unui specialist în domeniu, poți așterne pe hârtie cele mai mari dorințe ale tale, cu pași concreți și realizabili. Un proces clasic de branding personal poate arăta așa:

 • Perioada de extragere: Cu ajutorul specialistului, poți fi ghidat pe drumul introspecției. Trebuie să afli care sunt valorile tale, care sunt calitățile tale unice și, în principiu, ce te face cu adevărat diferit în domeniul de lucru;
 • Perioada de comunicare: În această etapă sau fază se identifică toate canalele de comunicare pe care le ai la îndemână, canale cu ajutorul cărora te poți promova cu succes;
 • Perioada de strălucire: Acum e momentul tău! După ce ai pus la punct toate detaliile, te poți concentra pe a face pași concreți pe drumul mult dorit. Vorbim despre o etapă care implică dedicare, timp și responsabilitate.

Importanța brandingului personal

Pentru că mediul de afaceri se bazează tot mai mult pe competitivitate, brandingul personal a devenit modul prin care reușești să te prezinți lumii, să te diferențiezi de toți ceilalți. Iată cum te poate ajuta construirea unui branding personal:

 • Devii vizibil pentru potențialii clienți, colaboratori sau angajatori;
 • Îți consolidezi credibilitatea în piață;
 • Construiești relații cu potențial;
 • Avansezi în carieră;
 • Îți dezvolți abilitățile de leadership;
 • Controlezi modul în care ești văzut de ceilalți;
 • Te vei simți mult mai împlinit în carieră.

Sfaturi în personal branding

Pe final, orice profesionist poate ține cont de câteva sfaturi utile. Iată ce te poate ajuta:

 • Definește-ți valorile;
 • Creează-ți o prezență în mediul online;
 • Axează-te pe conținut de calitate;
 • Construiește-ți cât mai multe relații;
 • Rămâi autentic.

Așadar, brandingul personal nu este doar despre a avea o prezență online atractivă, ci și despre a construi o reputație autentică, una demnă de admirat. Vorbim despre un proces continuu, unul care implică atenție, autenticitate și 100% angajament. Cere ajutorul specialiștilor și îndrăznește să te faci remarcat în industria ta! A sosit momentul să strălucești cu adevărat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs