Înaintări în grad la ISU Argeş! Galerie foto

33

Astăzi, 28 februarie 2018, la sediul din municipiul Piteşti, pentru sărbătorirea Zilei Protecției Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o activitate festivă.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari, rezervişti, dar şi reprezentanţi mass-media.

Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansate în grad înaintea expirării stagiului minim, următoarele cadre:

   În gradul de maior :

  • Oprea Daniel;

  În gradul de maistru militar clasa a II a :

  • Maistru militar clasa a III a Chircu Valentin Lucian

În gradul de plutonier adjutant șef :

– Plutonier adjutant                                   Voicu Laurențiu Marius

În gradul de plutonier adjutant :

– Plutonier major                                      Bucur Ionel Claudiu

– Plutonier major                                      Chelu Florin

– Plutonier major                                      Marin Alexandru Dănuț

– Plutonier major                                      Pandelea Marin Viorel

– Plutonier major                                        Pletoiu Gabriel

Data de 28 februarie este un moment de mare însemnătate pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență,  data care marchează împlinirea a peste opt decenii de la înfiinţarea primelor structuri cu atribuţii de protecţie civilă din ţara noastră, atunci când, Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468, publicat în Monitorul Oficial ca Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene.

Însă, Misiunea noastră a rămas aceeași, aceea de salvare a vieții și bunurilor celor aflați în dificultate.

Astăzi, Protecția Civilă și-a câștigat reputația de a fi una dintre cele mai complexe misiuni și iată că, acest moment aniversar ne găsește tot la datorie, ca de fiecare dată în condiții de vreme rea.

Numită şi „ARMA VIEŢII”, având ca deviză motto-ul: ,,CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, protecţia civilă îndeplineşte rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice.