Inaugurare la Bascov! Monumentul impresionant în cinstea eroilor neamului a fost finalizat!

Mâine va avea loc inaugurarea monumentului ridicat în cinstea eroilor neamului. Începând de la ora 13.30 va fi dezvelit impresionantul monument comemorativ.

Toată acțiunea are ca scop marcarea Centenarului Marii Uniri, totul pornind de la inițiativa primarului Gheorghe Stancu. Monumentul este dedicat eroilor căzuţi la datorie în Primul şi cel de-al doilea Război Mondial este amplasat la răscrucea a două foarte importante drumuri, mai exact Piteşti şi Curtea de Argeş şi Bucureşti Râmnicu Vâlcea.

Suprafața monumentului are 160 mp, iar înălțimea totală este de 6 m din care 3,8 m soclul și 2,5 m statuia. Soclul este din beton armat, placat cu piatră naturală și reliefuri de piatră. Statuia reprezintă soldatul român din Primul Război Mondial, în uniformă de iarnă, susținând cu mâna dreaptă lancea drapelului cu care e înfășurat, iar cu stânga, sabia. Privirea soldatului este îndreptată înspre pământ, contemplativ.

Distribuie prietenilor

În jurul monumentului au fost amplasate pe socluri 2 tunuri achiziționate de Primăria Bascov. Monumentul mai are basoreliefuri cu numele celor căzuți în Cele Două Războaie Mondiale, între ele fiind amplasată flacăra de veghe. Lângă monument, va mai fi amplasat un ceas de marmură, donație de la o firmă, iar de jur împrejur vor fi amenajate spații pentru depunerea coroanelor.

 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din județul Argeș, dar şi din întreaga țară, te așteptăm și pe pagina de Facebook