Incendiu puternic la Dâmbovicioara! Opt construcții au fost distruse de flăcări

Sâmbătă dimineață un incendiu puternic a izbucnit la o gospodărie din localitatea Dâmbovicioara. Ulterior, incendiul s-a propagat și la o altă gospodărie din vecinătate.

Pompierii câmpulungeni s-au deplasat la fața locului cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, iar în sprijinul acestora au mai intervenit și 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere de la SVSU Dâmbovicioara și Rucăr.

IMG 20200418 WA0004 300x225 1

Distribuie prietenilor

„Nu au fost victime omenești, însă din păcate aproximativ 100 de păsări nu au mai putut fi salvate și o gospodărie a fost distrusă. De la primul proprietar au ars 5 anexe construite din lemn (circa 300 mp) și casa cu mansardă din lemn, pe aproximativ 80 mp, iar la a doua gospodărie au mai ars 2 anexe, construite tot din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 50 mp”, informează ISU Argeș.

Incendiul ar fi izbucnit la o anexă unde s-ar fi produs un scurtcircuit electric la nivelul unui conductor electric defect sau neizolat corespunzătoar.

Intervenția pompierilor s-a întins pe durata a aproximativ 3 ore jumătate.