prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Incendiu puternic! Ruina-pericol de pe strada Sf. Vineri – cuprinsă de flăcări!

Zeci de locuințe sunt puse în pericol de oamenii străzii care au pus străpânire pe casa aflată în ruină de vizavi de Biserica Sfânta Vineri. Noapte de noapte, aceștia se strâng noapte de noapte printre dărâmături pentru a se adăposti de ploaie sau de alte interperii, iar, pe lângă mizeria de nedescris pe care o fac, de multe ori aprind și focul pentru a se încălzi. Așa s-a întâmplat și noaptea trecută, când pompierii au fost alertați că două tone de deșeuri din incinta casei-ruină au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, incendiul a fost stins rapid de către militari și nu s-a propagat la întreaga construcție și nu au fost înregistrate victime.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL MEDIULUI DESPRE CONSTRUCȚIILE DIN PĂDUREA TRIVALE: „LOCUL RESTAURANTELOR ȘI AL CRÂȘMELOR NU ESTE ÎN PĂDURE!”

„Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat în municipiul Pitești, strada Sfânta Vineri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în interiorul unei clădiri dezafectate. În urma evenimentului au ars aproximativ două tone de deșeuri menajere. Echipajul medical nu a identificat victime” potrivit ISU Argeș.

Casa – transformată în adăpost pentru oamenii străzii

Vă reamintim că o casă de pe strada Sfânta Vineri din Pitești cu o istorie de peste o sută de ani a devenit un real pericol pentru pietonii care traversează zona, dar și pentru cei care riscă și își parchează mașinile lângă această ruină. Lăsată în paragină de mai mulți ani, clădirea de lângă Biserica Sf. Vineri se dărâmă pe zi ce trece, motiv pentru care s-a montat o plasă pe fațada de la stradă, plasă care, oricum, a fost ruptă. Acum, se pare că pericolul devine mult mai mare, dat fiind faptul că oamenii legii o folosesc pe post de adăpost și dau foc la diverse obiecte pentru a se încălzi.

Clădirea – în stare avansată de degradare

Structura de rezistență a clădirii este grav afectată din cauză că actualii proprietari, care cel mai probabil, așteaptă să se dărâme singură pentru a nu cheltui o avere cu demolarea acesteia. Acoperișul s-a rupt, pereții sunt crăpați, cărămizile au început să pice în stradă, iar curtea ruinei este cuprinsă de vegetație. Mai mult, dat fiind faptul că ruina are o intrare din stradă, clădirea este și un focar de infecție din cauză că a ajuns și adăpost pentru oamenii străzii.

De asemenea, măsuri nu sunt luate nici de către proprietari, nici de către autoritățile locale. Singura măsură care a fost luată a fost cea de supraimpozitare a proprietății cu 500%, iar, oamenii legii continuă să facă legea în continuare în zona respectivă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs