Începe campania de vaccinare la vulpi. Află când!

În conformitate cu Programul de supraveghere, control si eradicare a rabiei in Romania, Programul de vaccinare prin distributie manuala de momeli vaccinale antirabice la vulpi, se desfasura incepand cu data de  22.05.2017, conform unui grafic de distributie;
Numarul de momeli/ Km² este de 25;
Numarul de campanii pentru perioada 2014-2017 este de 8;
Numarul de momeli vaccinale antirabice la vulpi estimat pentru judetul Arges, perioada 2014-2017, prin distributie manuala este de 16800;
Pentru anul 2017, campania I de vaccinare prin distribuire manuala, numarul de momeli este de 2100;
1. Distribuirea manuală a momelilor vaccinale se va efectua doar în zonele în care există vizuini:
                          – momelile vor fi distribuite în urmatoarele fonduri de vanatoare (F.V. 28 Darmanesti, F.V. 10 Malureni, F.V. 39 Brosteni, F.V. 18 Raul Targului, F.V. 19 Campulung, F.V. 25 Gradistea, F.V.26 Radesti, F.V. 38 Cateasca, F.V. 42 Vlascuta, F.V. 41 Balaceanca, F.V. 47 Mozaceni, F.V. 49 Stefan cel Mare, F.V. 31 Cotmeana, F.V. 51 Bucov, F.V. 15 Bratia); in zonele din jurul lacurilor şi a drumurilor publice (autostrazi, sosele nationale).
Momelile vor fi amplasate la fiecare gură de intrare în vizuină, asfel încât să fie administrate aproximativ 10 momeli/vizuină.
Momelile vor fi plasate şi pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor.
Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricţioneaza circulaţia liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală.
De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora.
A fost informata Institutia Prefectului, I.P.J. Arges, D.S.P. Arges, Consiliul Judetean Arges si I.T.R.S.V. Ploiesti-filiala Pitesti.  
Au fost instruiti medicii veterinari zonali si medicii veterinari imputerniciti in vederea acordarii asistentei cetatenilor privind procedura ce trebuie urmata la depistarea momelilor vaccinale neutilizate.
Au fost instruiti gestionarii fondurilor cinegetice, a paznicilor de vanatoare, medicii veterinari oficiali cu privire la procedura ce stabileste modul de informare a populatiei, transportul, depozitarea si utilizarea vaccinului antirabic cu administrare orala destinat imunizarii vulpilor, cu scopul de a diminua sansele de raspandire a turbarii in cadrul populatiei de animale domestice si salbatice, eliminand astfel riscul transmiterii bolii la om.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.